Over ons

Een stukje geschiedenis

Gebedshuis Zuilen is sinds november 2015 gevestigd aan de Lessepsstraat 76. Ons verlangen is een plek van licht te zijn in de wijk Zuilen en de stad Utrecht. Het licht van Jezus Christus, ‘dat ieder mens verlicht’ (Johannes 1:9).

Onze visie

Zoals de naam al zegt is het Gebedshuis Zuilen een plaats van gebed, middenin in de Utrechtse wijk Zuilen. Vanaf het begin van het Gebedshuis Zuilen zijn we geïnspireerd door de volgende tekst uit Jesaja 43:19:

Zie, Ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het, heb je het nog niet gemerkt? 

Het is ons verlangen om een plaats te zijn waar mensen God beter kunnen leren kennen. Om met elkaar te ontdekken wat gebed is en om te groeien in gebed. Daarnaast doen we voorbede ons land. Wij richten ons hierbij primair op de stad Utrecht en de wijk Zuilen.

Gebruik maken van het Gebedshuis?

We hebben gemerkt dat door gebed mensenlevens en situaties veranderen. Gebed dus als motor van verandering. Wat de Bijbel ons leert over gebed en wat wij in ons eigen leven hebben zien gebeuren door gebed, willen we niet voor onszelf houden. Daarom geven we graag anderen de gelegenheid gebruik te maken van ons Gebedshuis. Diverse groepen, zoals voorgangers, kerken en buurtbewoners, hebben hier al gebruik van gemaakt. Recent voorbeeld hiervan is het Utrecht Initiatief.

Wilt u ook gebruik maken van het Gebedshuis Zuilen, voor persoonlijk gebed, gezamenlijk gebed of voorbede? Neem dan gerust contact met ons via gebedshuiszuilen@gmail.com.

Initiatieven

Nieuwsgierig naar wat er allemaal kan ontstaan vanuit gebed? Zie hiervoor onze pagina Initiatieven.